Składniki :
500 g truskawek
żelatyna
150 g masło kokosowe
mąka kokosowa
250 ml mleczko kokosowe
5 łyżeczek ksylitolu
1 łyżeczka sody
Zaczynamy od ciasta, masło kokosowe ( w temp pokojowej) włożyć do miski i dodać 250 ml mleka kokosowego i łyżeczkę sody, mieszamy i do tego dodajemy tyle mąki kokosowej aby miało strukturę bardzo lepkiego ciasta. Naszą blaszkę na tartę smarujemy masłem kokosowym lub wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 35 min. Nasze ciasto wychodzi puszyste i delikatne. Truskawki mieszamy z żelatyną i wkładamy do lodówki aby zgęstniało. Kiedy truskawki są gotowe wylewamy ja na nasz mały kokosowy biszkopcik, jeszcze na chwilę wkładamy do lodówki i gotowe :) Tarta jest gotowa, pyszna, puszysta, rozpływająca się w ustach - niebo ;)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz