- 2 podwójne piersi kurczaka
- 2 puszki ananasa
- sól
- bazylia
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- olej kokosowy
- szczypta kurkumy
Kurczaka kroimy w kosteczkę, olej rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięsko ok 5 min.
Puszki otwieramy jedną odcedzamy na sitku a ananasa wysypujemy na deskę, drugą puszkę otwieramy ale tym razem sok ananasowy wlewamy do naszego kurczaka a ananasa jak poprzednio na deskę. W puszkach występują dwa rodzaje ananasów w krążkach i kostkach ja akurat miałam w kostkach ale i tak były zbyt duże i dlatego pokroiłam je jeszcze na mniejsze kawałki, ananasa w krążkach kroimy na dowolną kostkę.
Kurczaka doprawiamy przyprawami i smażymy jeszcze 2 min , później dosypujemy ananasa i już na małym ogniu dusimy wszystko razem.
Nasza pyszna egzotyczna potrawka jest gotowa ! Ja podałam ją z frytkami z batatów oraz ryżem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz